YRKESUTBILDNING.

PERFORMING ARTS SCHOOL.

Performing Arts School (PAS) är en treårig yrkesutbildning. Det är en bred utbildning som vänder sig till den som vill ha en yrkeskarriär inom dans, sång och teater. PAS berättigar till studiemedel. Antagningen sker genom urval efter särskilt antagningsprov.

PAS är en komplett artistutbildning. Efter utbildningen arbetar våra elever med bland annat musikal, show och dans. PAS fokuserar på den individuella elevens personliga utveckling. Utbildningen handlar om att ge eleverna två nödvändiga egenskaper: teknisk kompetens och konstnärlig säkerhet. Den som vill leva och arbeta som artist klarar sig inte utan dessa egenskaper.

PAS är upplagd så att nya kunskaper hela tiden varvas med praktiska övningar. Alla elever medverkar i ett stort antal interna uppsättningar som ges på Dansforums studioteater. I slutet av varje läsår ges en årlig finalföreställning på någon av Göteborgs teaterscener.

Lärarna på PAS har lång erfarenhet och kunskap både från scen och utbildning. Pedagogerna vet vad som krävs i ett framtida yrkesliv som artist. Träning, coachning och individuella utvecklingsplaner är tre viktiga komponenter för den personliga utvecklingen.

Under utbildningstiden får utbildningen dessutom besök av gästpedagoger, koreografer, regissörer och föreläsare inom dans, sång, teater, musikal med mera. Visste du att PAS finns nu på Facebook? Kolla då in här.

Ämnen som ingår i PAS: sång, körsång, teater, jazz, klassisk balett, musikalteater, interpretation, röst och tal, stepp, auditionteknik, akrobatik, träningslära och musikteori.

Har du en stark vilja och personlighet och vill jobba inom musikal, show, dans med mera sök till PAS!

INTAGNINGSPROV
Intagningsproven hålls 1 – 4 maj 2014.
Ytterligare information (PDF)
Sista ansökningsdag senast 5 april 2014.

ANMÄLNINGSBESTÄMMELSER

Rekvirera eller ladda hem ansökningsblanketten och skicka den till oss, tillsammans med
- ett nytaget porträttfoto, typ passfoto, klistras in på ansökningsblanketten
- 1000 kr i anmälningsavgift, sätts in på plusgiro 81918-5 (återbetalas ej)
- en kort levnadsbeskrivning om dig själv.

Efter vi mottagit din anmälan och ansökningstiden har gått ut, kommer vi att kalla dig till intagningsprov.
Ladda hem ansökningsblankett i PDF-format här.

Skicka dina ansökningshandlingar till:
Performing Arts School
Olof Palmes plats 1
413 04 Göteborg

Studentkåren – Göteborgs Scen- & Kulturkår.