Dansforum flyttar.

PÅ HISTORISK GRUND BYGGER VI FRAMTIDEN
Dansforum etablerades 1977 och är Skandinaviens äldsta och största dansskola.

Som möjligen noterats i media löper vårt kontrakt med lokalerna vid Järntorget ut. På grund av ett hotellbygge kommer vi därför att söka ett nytt centrum för dans. Vår konstnärliga ledare Ran Hamilton, har med fast beslutsamhet bestämt att låta denna möjlighet, bli ett tillfälle att utveckla Dansforum för framtiden. Att bli bättre än någonsin.
Efter mycket slit och hårt arbete, står det äntligen klart vart
flytten går.


FÖLJ MED ÖVER TILL FRAMTIDEN
Nu inleder vi den största utvecklingen av skolans historia sedan starten. Dansforum tar över delar av det anrika Kajskul 107 i Frihamnen, den gamla Englandsterminalen. Arbetet har redan påbörjats och inflyttning sker terminsstart hösten 2020. Här kommer vi samverka med yrkesutbildningen Performing Arts School som sedan 1991 har utbildat närmare 700 artister, dansare, koreografer och producenter. Som idag är verksamma över hela världen.

AVSTÅNDET KRYMPER NÄR STADEN VÄXER
Göteborg är i ett starkt expansivt läge. Därför kommer vår verksamhet bli en del av det och ligga mitt i det centrala nya Göteborg, mellan Nordstan och Nya Backaplan med gångavstånd från Backaplan och 4 minuter med spårvagn från Brunnsparken.

DANSFORUM I CENTRUM
Frihamnen kommer att utgöra navet i ett nytt spännande kulturcentra. Norr om bron, som en förlängning av frihamnen, ligger Ringön och Ringögatan som är ett gammalt industriområde. Här planerar Göteborgs kommun för ett

Street Art område. Redan nu har en etablering börjat med fria och alternativa konstnärliga verksamheter. Som konsthallar, konstnärsateljéer med mera.

FYRA MINUTER FRÅN BRUNNSPARKEN
Fler spårvagnslinjer dras direkt till Frihamnen i samband med att den nya bron invigs. En hamn för passagerarbåtar från bl.a. Stenpiren finns också inplanerad.

 

DANS ÄR LIVET I HAMN.
"–Visionen är att skapa ett konstnärligt Campus där flera utbildningar, företag och verksamheter inom scen- konstområdet samverkar i en kreativ och inspirerande miljö” säger Ran Hamilton.

Dansforum
Göteborg, mars 2020

Dansforum Kajskjul 107

DANSFORUM

Endast fyra

minuter från Brunnsparken

piloskissbilder3 (kopia).jpg

Följ med över
till 
framtiden!

Inflyttning till

höstterminen
2020.

piloskissbilder (kopia).jpg

DANSFORUM

utvecklas för

att möta det

nya Göteborg.