top of page
three_balett_girls_dansforum.png


BOKA
KURS HÄR!

Barn, ungdom

och vuxna,

hösten 2024

DANSSTILAR

 


BARN FRÅN 2-3 ÅR.
BARNDANS FRÅN 2 ÅR MED FÖRÄLDER
Dans och rörelseglädje tillsammans. En vuxen per barn är med och dansar. Vi tränar under lekfulla former rytmik, motorik, styrka, koncentration, balans och hållning. Musiken av Jesper Caron är specialkomponerad till lektionerna. OBS! barnet skall vara 2 år när kursen startar. Rekommenderad klädsel: dansdräkt eller shorts/tights och t-shirt, mjuka skor eller barfota.


BARNDANS 3-6 ÅR Dans- och rörelseglädje! Här tränar barnen under lekfulla former rytmik, motorik, styrka, koncentration, balans och hållning. Musiken av Jesper Caron är specialkomponerad tilllektionerna. Här är barnen ensamma inne på lektionen, föräldrarna väntar utanför danssalen. Rekommenderad klädsel: dansdräkt eller shorts/tights och t-shirt, mjuka vita skor eller barfota.


BARNBALETT är en introduktion till den klassiska Baletten. Barnen lär sig den klassiska balettens grunder. Vi fortsätter att utveckla koncentration, koordination och dansglädje. Rekommenderad klädsel: dansdräkt eller linne och tights samt mjuka vita balettskor. Uppsatt hår.


BALETT & SHOW är en lektion i klassisk balett där vi i slutet av lektionen tränar in en Showjazzkoreografi. De äldre grupperna 12-13 år och 13-16 år har grundläggande tåspets. Rekommenderad klädsel: dansdräkt eller linne och tights samt mjuka vita balettskor (tåspetsskor för de äldre grupperna). Uppsatt hår.


BREAKING är en av stilarna inom streetdance. Dansen föddes på de gatufester som anordnades i Bronx på 70-talet, då DJ´s utnyttjade breaket i musiken. I breaking jobbar dansarna mycket både med stående steg som t.ex. toprocks, steg på golvet s.k. downrocks och olika freezes där man fryser kroppen i olika positioner samt power moves, som är den mer akrobatiska delen av breakingen. Stilen innehåller mycket musikalitet, dynamik och dansglädje. Valfri klädsel och gymnastikskor.


DANSMIX här dansas olika stilar som Showjazz, Street, Modernt och Improvisation i block under terminen. Vi tränar koordination, styrka, koncentration och smidighet. Dansglädje till lite ”popigare” musik! Dansdräkt eller shorts/ tights och t-shirt, barfota eller mjuka skor.


HIPHOP är en av stilarna inom Streetdance. Hiphop influeras av tekniker inom t.ex. Isolations, Popping, Jazz och Locking m.fl. I Hiphopen jobbar dansarna mycket med att hitta sitt groove, sin musikalitet, dansglädje och sitt sätt att uttrycka såväl grundsteg som nya steg. Valfri klädsel och gymnastikskor.


JAZZ ger dig en härlig intensiv träning och upplevelse! Du får både styrke-, rörlighets- och koordinationsträning. Jazz består av många olika stilar Jazz, Funk, Show, Modernt med mera. Här får du en bra och varierad träning, som du har användning för i andra dansstilar. Klädsel t.ex byxor/jazzbyxor, dansdräkt eller t-shirt och jazzskor.

 

KLASSISK BALETT har ett uträknat system med olika övningar, som ger ökad styrka och smidighet. Man börjar lektionen med övningar vid stång och gör sedan övningar ute på golvet. Vi jobbar med teknik, uttryck och danskänsla. Rekommenderad klädsel: dansdräkt, trikåer och mjuka balettskor.

 

MUSIKAL Vi studerar sång, dans och teater i lika stora delar. Leken utvecklas till teater och sångimprovisationer, vi lär oss uttrycka känslor. Vi arbetar mycket med samspel och egna rollen i gruppen. Instudering av givna texter och sånger som utvecklas till musikalnummer med enklare koreografi.

 

STEPP här arbetar du mycket med dina fötter. Du gör olika steg och häftiga rytmer. Du måste ha steppskor med steppjärn om du skall steppa. Valfri klädsel.

STREETFUSION är en variant av Streetjazz med mer fokus på Hiphop än Jazz. Det är en klass innehållande mycket dynamik och musikalitet för att hitta sin personliga stil och uttryckssätt.

 

STREETSTYLES är en blandning av de olika stilarna inom streetdance som t.ex. Hiphop, Breaking, Locking, Streetjazz m.fl. Valfri klädsel och gymnastikskor.
 

COMMERCIAL Här blandar vi tekniker från Jazz och Hiphop. Stilen benämns ibland som Jazzfunk, Commercial Hiphop och LA Style. Stilen kan vara både skarp och mjuk i rörelserna beroende på vilken tolkning man gör av musiken. Valfri klädsel och gymnastikskor.


STRETCH Här lär du dig stretcha på ett effektivt och säkert sätt. Ett komplement till din dansträning.
 

 

 AFRO JAZZ

Afro Jazz är en blandning av afroelement tillsammans med klassiska jazzsteg. Vi kommer att dansa till trummor samt afroinfluerad ny musik. Mycket energisk, svettig klass med afrobeats som gör folk glada.

CONTEMPORARY DANCE - nutida dans - finns i många olika stilar. Andning, energi, musklernas kapacitet och flexibilitet är viktiga komponenter.

CONTEMPORARY FLOORWORK är en teknikklass där vi gör olika kombinationer på golvet. Vi jobbar med andning, smidighet, koordination och styrka samt mjuka rörelser med flow. Det är en fysisk klass där akrobatiska inslag förekommer.

CONTEMPORAY FUSION Klassisk teknik möter andra stilar. Under klassen tränar vi improvisation och på att hitta våra egna unika rörelsemönster. Danskombinationerna består av Contemporary med inslag av gester, Hiphop, Streetjazz, jazz, latin, lyrical och Experimental.

COMMERCIAL även kallad Streetjazz. Stilen är en kommersiell dansklass som utvecklats från Hiphopens dynamiska rörelsemönster. Fokus ligger på musikalitet, uttryck, dynamik och personlig stil. Stilen är typisk för musikvideos, dansevents och som bakgrundsdans till många av dagens

r n b- och popartister.

FEMININE VIBES är en fusion mellan Commercial Jazz och Streetdance men med en stark feminin touch. En tuff Streetjazz med mycket attityd. Valfri klädsel.

HOUSE Dansen går i ett snabbt tempo på upptakt. Man lägger stort fokus på jacking, alltså det ständiga gunget i kroppen. Dessutom jobbar man samtidigt mycket med footworks (fotarbete), med inspiration från bland annat från steppsalsa och afrikansk dans. 

HIPHOP är en av stilarna inom Streetdance. Hiphop influeras av tekniker inom t.ex. Isolations, Popping, Jazz och Locking. I Hiphopen jobbar dansarna mycket med att hitta sitt groove, sin musikalitet, dansglädje och sitt sätt att uttrycka såväl grundsteg som nya steg. Valfri klädsel och gymnastikskor.

HIGH HEELS kommersiell feminin streetklass. Koreografierna består av explosiva, sexiga hårda eller mjuka rörelser. Stilen ses exempelvis som bakgrundans till Beyonce och Lady Gaga.En klass för personer som vill lära sig gå, stå och dansa snyggt i klackar. Vi jobbar på styrkan i fötter och ben, lär oss catwalk och jobbar med kortare danskombinationer baserade på streetjazz. Under kursens gång kommer din hållning bli bättre och din gång/dans i klackar bli snyggare! Rekommenderad klädsel: Figurnära kläder och höga klackar. Du väljer själv hur höga klackar du vill ha på dig.

JAZZ ger dig en härlig intensiv träning och upplevelse! Du får både styrke-, rörlighets- och koordinationsträning. Jazz består av många olika stilar Jazz, Funk, Show, Modernt med mera. Här får du en bra och varierad träning, som du har användning för i andra dansstilar. Klädsel t.ex byxor/jazzbyxor dansdräkt eller t-shirt och jazzskor.

KLASSISK BALETT har ett uträknat system med olika övningar, som ger ökad styrka och smidighet. Man börjar lektionen med övningar vid stången och gör sedan övningar ute på golvet. Vi jobbar med teknik, uttryck och danskänsla.
Vi erbjuder även tåklasser. OBS! Förkunskap i Klassisk Balett krävs för att delta på tåklasser för att minimera risk för skada! Rekommenderad klädsel: dansdräkt, trikåer och mjuka balettskor.

 

LUFTAKROBATIK: TYG Där nycirkus möter dans, heter på engelska ”aerial dance”. I den här kursen får du lära dig grunderna i tyg (”aerial silks”) en av discipliner inom luftakrobatik. Ett tyg hänger dubbelvikt så det blir två tyger som hänger ner till golvet. Vi börjar med grunderna, vilket innefattar olika sätt att klättra, göra fotlås och höftlås. Över terminens gång lär vi oss olika positioner och rörelser, och med tid kan vi skapa sekvenser. Vi kommer träna specifik flexibilitet och styrka vid sidan av, för att komplettera teknik.

LADIES SALSA

En feminin klass för alla där man dansar själv. Inspiration kommer från den kubanska salsan och commercial med fokus på mjuka rörelser, kroppskontroll, uttryck, dynamik och musikalitet.

MODERNT tekniken är mycket energirik och ursprunget till contemporary dance. Till elektronisk musik fyller vi rummet med koreografiska sekvenser som utgår från flöde, dynamik och en hel del kroppskännedom. Fokus ligger på dansarens rörelser i relation till rummet i  360°. Vi förhåller oss till gravitationen och övar att röra oss mot och från golvet mer effektivt. Skydd eller kläder som täcker dina knän rekommenderas. Vi kör utan skor!

STEPP här arbetar du mycket med dina fötter. Du gör olika steg och häftiga rytmer. Du måste ha steppskor med ”steppjärn” om du skall steppa. Valfri klädsel.

 

STREETFUSION är en variant av Streetjazz med mer fokus på Hiphop än Jazz. Det är en klass innehållande mycket dynamik och musikalitet för att hitta sin personliga stil och uttryckssätt.

STRETCH Här lär du dig stretcha på ett effektivt och säkert sätt. Ett komplement till din dansträning.

YOGA  förening av själ, sinne och kropp. Asanas - fysiska övningar som stärker kroppen och alla dess funktioner. Vi går in i en djupstretch under klassen och avslutar med meditation och avslappning. Pranayama - andningsövningar som finns i syfte till att kontrollera och öka medvetandet samt fokus. I denna klass kommer vi att fokusera på styrka, balans och rörlighet med övningar som stärker dig i takt med din dans. 

bottom of page